Norrköpingsstipendier

Härmed utlyses följande STIPENDIER för studenter, doktorander och yngre forskare vid LiU Norrköping.

Stipendium skall, om stipendiegivaren inte föreskrivit annat, användas till något ändamål som för mottagaren medför utveckling av personlig kompetens eller vetenskaplig meritering. Detta kan ske exempelvis genom examensarbete utomlands, studieresa eller deltagande i konferens.

Stipendium kan sökas individuellt för viss person eller för en grupp av personer, om stipendiegivaren inte föreskrivit annat. Saknas närmare föreskrifter kan förekommande stipendier sökas av studenter på grund- avancerad och forskarnivå vid LiU Norrköping samt av forskare som bedriver verksamhet vid LiU Norrköping och som vid ansökningstillfället disputerat under de senaste fem åren.

Sista dag för ansökan 4 november.

Läs mer här:

http://www.isv.liu.se/remeso/nyheter-arkiv/1.697559?l=sv#.WA9O_uJnAzY.facebook

Det börjar med mig

14581586_10155430733608986_7508879754918866659_n

I dagens samhälle föds majoriteten av alla män in i en manskultur. I en manskultur där sexuellt våld idag är en del. ‘Det börjar med mig’ handlar om manskulturen och mannen. Går han att rädda, hur ser vi på oss själva, hur förhåller vi oss till sex, till känslor och till varandra?

Har du någon gång tänkt att jämställdhet och feminism inte gynnar män ska du delta i denna föreläsning!

Föreläsningen hålls av Shahab Ahmadian från FATTA MAN i samarbete med Genius, Studentkåren StuFF vid Linköpings universitet, LinTek – Linköpings teknologers studentkår, Consensus – Medicinska fakultetens studentkår och Lika Villkor vid Linköpings universitet.

FATTA MAN möjliggör för pojkar och män att ta ansvar och vara del av den positiva förändringen för samtycke i praktik och lagstiftning och en manlighet utan sexualiserat våld. Bakom FATTA MAN står FATTA, Make Equal och Män för Jämställdhet

FATTA MAN bygger på insikten om att dagens destruktiva manlighetsnormer är begränsande, och att vi tillsammans bör kämpa för en annan sorts manlighet. Genom FATTA MAN vill vi öka medvetandet om samtycke och tala om gråzoner och tillsammans undersöka var gränserna går för ömsesidig respekt när det gäller sex.

De första 100 som kommer till föreläsningen får en macka från HÖRS – Högskolerestauranger!

Plats: C2
Datum: 31 oktober 2016
Tid: 17.00-19.00
Ätbart: 100 mackor

Ta med er era vänner så ses vi i C2!

MIGRA MOVIES – Excuse My French – they speak ARABIC

MIGRA MOVIES   20 oktober på CNEMA – ”Excuse My French” av den egyptiske regissörenAmr Salama  –  Gratis inträde/Free entrance!

Migra Movies visar denna film med stöd av LiUs flyktingintitiativ och därför vill vi skicka ut en extra välkomsthälsning till alla nyanlända i Norrköping med omnejd. Filmens språk är arabiska (textad på svenska).

Migra Movies is supported by the Refugee Initiative at Linköping University and we warmly welcome all newly arrived in Norrköping and surroundings – the language in the film is Arabic. (Swedish subtitles)

http://cnema.se/film/excuse-my-french

14797299_10211356619017304_1732044085_n

OBS! Ikväll! Sänkta ingångslöner för integrationens skull?

14600928_1341137915926170_3745520763732622591_n

En del förespråkar sänkta ingångslöner för att få in fler nyanlända på arbetsmarknaden. Men vad för slags liv skulle det bli i praktiken?

Shadé Jalali och Per Lindberg har undersökt vad som händer med samhället om lägstalönerna skulle sänkas? Hur påverkar det livet för dem som ska leva på de lönerna? Nu gästar Shadé och Per Norrköping och Arbetets museum.

Åsikter om vilka löner människor bör få för utfört arbete är kopplade till synen på vad som är ett anständigt liv. När Arena idé släppte rapporten Ett anständigt liv 2013 diskuterades lägre lägstalöner som en lösning på ungdomsarbetslösheten. När frågan nu återigen är på agendan presenteras lägre löner som ett svar på flyktingkrisen. Är det ökande antalet asylsökande en anledning till att sänka lägstalönerna? Hur påverkar invandring strukturerna på den svenska arbetsmarknaden?

Samarr: Arenagruppen och Linköpings universitet.

Sänkta ingångslöner för integrationens skull?  Samtal Om på Arbetets Museum. Tisdag den 18/10, kl 18:00 – Arbetets Museum

Bli mentor för andra studenter!

Hej på er! Här kommer ett meddelande från LiUs koordinator för studenter med funktionsnedsättning:

“Jag arbetar på LiU som koordinator för studenter med funktionsnedsättning. Bland de stöd vi erbjuder våra studenter finns något vi kallar för mentorstöd. Det innebär att studenter som har svårt att planera och strukturera sina studier får hjälp med detta en gång per vecka (1-2 timmar).
 
Stödet ges av studenter på LiU som anmält sitt intresse för detta. Mentorn får ersättning för att läsa in sig på studentens kursplan/kursmål samt för den tid de träffas. Vid mötena görs en veckoplan och ev. påminnelser om uppgifter som ska lämnas in, tentaanmälningar osv, läggs in i planeringen. Vid kommande möte har man en uppföljning för att se att det som planerats har utförts.
 
Anledningen till att jag hör av mig till er är att vi just nu har behov av mentorer på campus Norrköping. Är du intresserad så hör av dig till vår mentorssamordnare, Malin Nestor, så fort som möjligt. Malin når du säkrast via mail: malin.nestor@liu.se Som mentor bli man timanställd vid LiU, ersättningen är 124 kr per timme + semesterersättning och när arbetet avslutas har man möjlighet att få ett intyg kring anställningen.
 
Om du känner att du under denna termin har möjlighet att dela med dig av dina erfarenheter av att vara student är du alltså varmt välkommen att höra av dig.
 
Med vänlig hälsning
Anneli Högström
Koordinator för studenter med funktionsnedsättning”

LiU Store besöker Norrköping!

 

Längtar du efter att få bära kläder med LiU:s logga på men inte känner att du har tid att ta dig till campus Valla i Linköping och Liu Store? Misströsta inte!

Den 7 oktober kommer Liu Store till campus Norrköping för att just du ska kunna köpa kläderna som representerar Linköpings universitet.

Vi erbjuder kläder i form av hoodies, byxor och t-shirts samt accessoarer som väskor, totebags, termosmuggar och märken till ovven! Allt med LiU:s fina logga på.

De som gillar Liu Store på Facebook får även ett märke med butiksloggan på köpet!

Info om tid och plats följer nedan:
Plats: Ingång 33, Kåkenhuset
Tid: 12.00

Observera att cash inte alltid är king- vi tar bara kort!

Kandidater till StuFFs valberedning sökes!

StuFF söker rekryterare till Valberedningen 16/17!

Vill du vara med och påverka studentlivet på LiU? Just nu söker StuFF rekryterare till Valberedningen 2016/2017. Valberedningens uppgift är att tillsätta en ny Kårstyrelse, ett av de viktigaste organen inom studentkåren. Som ledamot i valberedningen kommer du arbeta för kårens högsta beslutande organ: Fullmäktige.

Kvalifikationer:

Vi söker personer som arbetat med rekrytering tidigare, eller studerat likande ämnen, men det räcker absolut att du är nyfiken på att testa på att arbeta i en valberedning. För att lyckas i rollen ser fullmäktige att du är en ansvarfull, professionell och driven person. Du får gärna ha ett intresse för marknadsföringsarbete!

StuFF är LiU:s största kår med många olika utbildningar. Att arbeta för kåren är ett sätt att hitta nya sociala sammanhang och bredda ditt kontaktnät. Att få testa att arbeta i en seriös arbetsgrupp samt ha roligt och kul tillsammans. Gruppen som bildas kommer själva bestämma hur mycket ni skall ses, men man bör räkna med någon dag i veckan främst under månaderna december till januari (men självklart ska ni ta jullov) men sträcker sig fram till sommaren. Uppdraget är arvoderat.

Så vill du fylla på ditt cv med ett viktigt uppdrag och dessutom skaffa dig mer erfarenhet av vad kåren gör, tveka inte att skicka in en intresseanmälan/ansökan! Vi söker en ordförande och fyra ledamöter.

Ansökan skickas till talman@stuff.liu.se senast den 4 oktober, valet sker den 12 oktober!

Det går även bra att kandidera på plats på Fullmäktiges möte den 12 oktober, för mer information maila talman@stuff.liu.se