SKIFTESVECKAN

Hej på er! Nu är skiftet i full gång!
Utan att avslöja för mycket kan vi förvarna om att förfesteriet SKApligt och förfadderiet SKAkis kommer att springa runt i staden och runt om på Campus och göra minst sagt avvikande aktiviteter, iklädda märkliga kläder och accesoarer. De hälsar att veckan än så länge är ASkul och ser fram emot att bli fullfjädrade SKAndal och SKAnsen vid slutet av veckan!!

Ribbet collage-2

Ribbet collage-skapliugt

STUFFS UB-KAMPANJ

13012716_10154851192353986_7357535512874346220_n

Studentkåren StuFF vid Linköpings universitet
Varför är utbildningsbevakning viktigt och hur påverkar du bäst din utbildning? Läs vad våra UB-babes svarar!

Vilka är ni?
Frida Vedin & Erik Johansson.

Vad pluggar ni?
Samhälls- och kulturanalys

Varför är utbildningsbevakning viktig för er?
Det är viktigt för att kunna påverka och skapa en bättre miljö för studenter. Att kontinuerligt arbeta för att öka kvalitén på programmets utbildning tycker vi är väldigt viktigt.

Varför ska man vända sig just till er som är UB?
Vi har en öppen dialog med programansvarige och programmets alla lärare, samt för att vi alltid försöker att lösa problem på bästa möjliga sätt!

Vad är roligast med att vara utbildningsbevakare?
Att vara UBare är roligt för att vi får möjlighet att påverka och förbättra vårt program och får träffa många nya människor som har ett intresse för sina programs bästa och utveckling.

Hur kan en student bäst påverka sin utbildning?
Genom att göra sin röst hörd och inte vara rädd att säga ifrån om eller då något inte känns bra, samt har utvecklingsmöjligheter.

RKUF – FRAMTIDSVECKAN

Även Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping är med på Framtidsveckan i Norrköping, tisdag den 26/4 mellan kl 17-20!

“Att barn och unga ska må bra är en jätteviktig del i att skapa ett hållbart samhälle. Just nu kommer många barn och unga till Sverige helt ensamma, utan sin familj.

Vi kommer att berätta hur du kan engagera dig i vår Kompisgrupper eller läxhjälp för att bidra till att våra nysvenskar får en bra start.”

De kommer även att bjuda på fika och spela dilemmaspelet, om hur det är att vara på flykt. Ta med dig en kompis och häng vettja!

 

FRAMTIDSVECKAN

Den 20-27 april går Framtidsveckan av stapeln här i Norrköping med temat Hållbar Utveckling!

MiP-styrelsen bjuder därför in ALLA LiU-studenter, tillsammans med Cnema på filmvisning av dokumentärfilmen “This Changes Everything”. Eventet är KOSTNADSFRITT för alla studenter, och nystartade Eugeniadotters Café & Bistro bjuder på klimatsmart fika. De 50 första får dessutom goodiebags! Schysst va?

“Filmad över 211 dagar i nio olika länder, fem kontinenter över 5 års tid, dokumentärfilmen This Changes Everything är ett försök att tänka om kring klimatförändringarna. Filmen presenterar sju samhällen där effekterna av klimatförändringarna är påtagliga, samtidigt som Naomi Klein förklarar kopplingen mellan kolet i vår atmosför och det ekonomiska systemet somplacerade det där. En berättelse om kamp, hopp och en kontroversiell idé.”

Länkar för mer info:

https://www.facebook.com/framtidsveckannorrkoping/?fref=ts

http://cnema.se/

http://thischangeseverything.org/

https://www.facebook.com/thischangeseverythingproject/…

https://www.facebook.com/Eugeniadotters-Kafé-Bistro-669486716487994/?fref=ts

 

 

Vill du hjälpa nyanlända?

Vill du hjälpa nyanlända elever på Skäggetorpsskolan i Linköping?

Just nu behövs en stor hjälp med de många nyanlända som har kommit till Linköping och framförallt Skäggetorp. För att hjälpa dessa elever att komma in i vårt samhälle och lära sig svenska försöker vi därför att hitta faddrar på Linköpings universitet som kan hjälpa till.

Detta innebär att umgås med eleverna (2 elever per fadder) ca 1 gång i veckan (eller hur mycket tid och behov som finns), vilket kan vara alltifrån läxhjälp till en fika på stan. Andra lösningar går också att göra då ni t.ex. kan vara 2 faddrar på 3 eller flera nyanlända barn!

Vill du hjälpa till eller har du några frågor?

Kontakta: 0738090946 eller anton.juholt@abf.se

SEKTIONERNAS DAG

På torsdag är det självaste sektionernas dag!

Från kl 12-15 kommer Norrköpings sektioner och kårer att befinna sig mellan Täppan och Kåken. Kom förbi och säg hej, delta i en tävling eller varför inte sno med dig lite gratis kaffe till nästa föreläsning?

Facebooklänk till evenemanget: 

https://www.facebook.com/events/130784047321030/

Senare på eftermiddagen så är det After School-häng på Trappan med pub, liveframträdande och märkesbaazar. Med andra ord ett ypperligt tillfälle att inhandla ett tjusigt Karl-Bertil märke som kan pryda din ovve!

Läs mer om evenemanget här:

https://www.facebook.com/events/1739239379624425/